Програма імміграції в Канаду

Express Entry

Canadian Experience Class

МІНІМАЛЬНІ ВИМОГИ

  • Ви повинні мати мінімум 12 місяців досвіду роботи в Канаді на повну ставку (або еквівалентну кількість годин роботи на неповну ставку) у рамках останніх 3 років перед поданням заяви
  • Цей досвід має бути отриманий за наявності необхідних дозвільних документів
  • Знання мови за кожним показником (говоріння, читання, писання та аудіювання) мають бути на рівні, необхідному для роботи по вашій професії: required language levels>>
  • Ви не плануєте проживати в провінції Квебек.

Ведення своєї справи або робота студента під час навчання в цій програмі не враховуються.

Примітка: провінція Квебек не використовує систему Express Entry і відбирає власних кваліфікованих працівників. Більше інформації – за посиланням: Quebec-selected skilled workers .

Канадський досвід кваліфікованих працівників

Для того, щоб мати можливість подавати заяву за програмою Canadian Experience Class, ваш досвід роботи в Канаді має бути отриманий впродовж останніх 3 років до моменту подання заяви. Згідно з Національним Класифікатором професій (НКП) Канади (Canadian National Occupational Classification (NOC), кваліфікований досвід роботи включає роботу по наступних спеціальностях:

  • Управлінські спеціальності (рівень 0 в НКП Канади)
  • Професійні спеціальності (тип професій A в НКП Канади)
  • Технічні спеціальності і висококваліфіковані ремесла (тип професій B в НКП Канади).

Повна зайнятість складає 30 годин на тиждень упродовж 12 місяців = 1,560 годин.

Часткова зайнятість складає 15 годин на тиждень упродовж 24 місяців = 1 рік повної зайнятості (1,560 годин) АБО 30 годин на тиждень упродовж 12 місяців на декількох роботах = 1 рік повної зайнятості  (1,560 hours)

Ви повинні показати, що обов’язки, які ви виконували на своїй посаді, схожі за описом із відповідною професією в НКП Канади. Якщо ви не покажете, що ваш досвід відповідає опису професії в НКП Канади, ваша імміграційна заява не буде прийнята. Дізнатися код, назву і рівень вашої професії в НКП Канади >>  

Якщо термін дії вашого дозволу на роботу добігає кінця, ви можете подати заяву на так званий “перехідний відкритий дозвіл на роботу” (bridging open work permit). Цей документ дозволить вам продовжувати роботу до тих пір, поки не буде прийнято остаточне рішення за вашою заявою на ПМЖ в Канаді. 

Освіта

Програмою Canadian Experience Class не передбачено особливих вимог до освіти. Але, якщо ви хочете заробити додаткові бали за критерій «Освіта» в системі Express Entry, ви повинні мати:

  • Документ про закінчену середню, технічну або вищу освіту в Канаді АБО
  • Закінчену освіту, отриману у визнаному навчальному закладі за межами Канади
  • Оцінку (евалюацію) вашого документу про освіту, видану відповідною організацією Канади. [Оцінка показує, що ваша освіта відповідає канадській.]

Примітка: Якщо ваша іноземна освіта буде прирівняна до канадської вищої освіти, наявність евалюації (оцінки диплому) буде для вас величезним плюсом.

Мовна компетенція

Ви повинні:

  • Знати мову на рівні 7 для професій рівня 0 і типу A в НКП Канади або на рівень 5 для професій типу B в НКП Канади (згідно з канадською шкалою оцінки мовної компетенції – Canadian Language Benchmark (CLB)
  • Надати результати визнаного Міністерством імміграції мовного тесту за усіма мовними показниками (читання, аудіювання, говоріння, писання).

Ви повинні надати результати тесту з англійської та / або французької мови у момент заповнення Express Entry профайла. Мовні сертифікати мають бути отримані не раніше, ніж за 2 роки до подання імміграційної заяви.

Основний заявник

Якщо ви перебуваєте в законному або цивільному шлюбі і живете зі своїм чоловіком/дружиною в Канаді, і він/вона також задовольняє переліченим вимогам, ви можете вибрати, хто з вас подаватиме заяву імміграційну в якості основного заявника.

Цивільним чоловіком/дружиною можна вважати людину (іншої або однієї статі з вами), з якою ви прожили разом протягом не менше 1 року.

Інші вимоги 

  • Ви повинні мати право в’їзду до Канади. Дізнатися більше>>
  • Ви не повинні планувати мешкати в провінції Квебек.

Скористайтеся спеціальною програмою, щоб дізнатися, чи маєте ви право і можливість реєструватися в Express Entry pool і подавати імміграційну заяву.

Джерело >>