Програма імміграції в Канаду

Express Entry

Federal Skilled Workers

МІНІМАЛЬНІ ВИМОГИ

Кваліфікований досвід роботи з наступними характеристиками:

  • не менше 1 року безперервної роботи на повну ставку або еквівалент 1 року роботи на неповну ставку (в цілому – 1 560 годин / 30 годин в тиждень);
  • оплачувана робота (робота на волонтерських засадах або неоплачувана практика не враховуються);
  • одна посада;
  • досвід отриманий у рамках останніх 10 років;
  • робота по професії, яка відноситься до типу 0 або рівням А або У в Національному класифікаторі професій (НКП) Канади (Skill type 0, skill levels A or B – NOC 2011 ).

Повна зайнятість складає 30 годин роботи на тиждень упродовж 12 місяців = 1 560 годин.

Часткова зайнятість складає 15 годин роботи на тиждень упродовж 24 місяців = 1 рік повної зайнятості (1 560 годин) АБО 30 годин на тиждень упродовж 12 місяців на декількох посадах = 1 рік повної зайнятості (1 560 годин).

Ви повинні довести, що обов’язки, які ви виконуєте на своїй посаді, схожі за описом із відповідною професією в НКП Канади. Якщо ви не доведете, що ваш досвід відповідає опису професії в НКП Канади, ваша імміграційна заява не буде прийнята. Дізнатися про код, назву і рівень вашої професії в НКП Канади можна ТУТ.

Мовна компетенція

Ви повинні:

  • Знати мову на рівні 7 за канадською  шкалою оцінки мовної компетенції – Canadian Language Benchmark (CLB).
  • Надати результати визнаного Міністерством імміграції мовного тесту за усіма мовними показниками (читання, аудіювання, говоріння, письмо).

Ви повинні надати результати тесту з англійської або французької мови у момент заповнення Express Entry профайлу. Мовні сертифікати мають бути отримані не раніше, ніж за 2 роки до подання імміграційної заяви.

Освіта

Ви повинні мати:

  • Документ про закінчену середню, технічну або вищу освіту в Канаді АБО
  • Закінчену освіту, отриману у визнаному навчальному закладі за межами Канади
  • Оцінку (эвалюацію) вашого документу про освіту, видану відповідною організацією Канади.  Оцінка повинна показувати, що ваша освіта відповідає канадській. 

ШІСТЬ ФАКТОРІВ ВІДБОРУ

Якщо ви задовольняєте переліченим вище мінімальним вимогам, розгляд вашої імміграційної заяви буде продовжений на підставі 6 основних факторів відбору, за кожен із яких вам буде присвоєно відповідну кількість балів:

  1. Мовна компетенція
  2. Освіта
  3. Вік
  4. Досвід роботи
  5. Наявність запрошення на роботу
  6. Здатність до адаптації

Дізнатися, скільки балів ви можете набрати можна ТУТ.

Підтвердження фінансового стану

Якщо ви не працюєте в Канаді, і у вас немає запрошення на роботу від канадського працедавця, при поданні заяви ви повинні показати, що у вас достатньо фінансових коштів, для того, щоб забезпечувати себе і свою сім’ю після прибуття до Канади. Детальніше ТУТ 

Основний заявник

Якщо ви перебуваєте в законному або цивільному шлюбі і живете зі своїм чоловіком або дружиною в Канаді, і він/вона також задовольняє переліченим вище вимогам, ви можете обрати, хто з вас подаватиме імміграційну заяву в якості основного заявника.

Цивільним чоловіком можна вважати людину (іншої або однієї статі з вами), з якою ви прожили разом на протязі не менше 1 року.

Інші вимоги

  • Ви повинні мати право в’їзду до Канади. Дізнатися більше можна ТУТ.
  • Ви не повинні планувати мешкати в провінції Квебек.