Провінційна програма імміграції до Канади
Provincial Nominee Programs

Skilled Worker Overseas Stream

 

Програма Іноземний кваліфікований спеціаліст/Skilled Worker Overseas Stream (SWO) призначена для іноземних спеціалістів з кваліфікацією та підготовкою, що має попит на ринку праці Манітоби, і які з високою вірогідністю знайдуть роботу за фахом одразу після прибуття в провінцію.

Цим напрямком імміграції буде запропоновано новий спосіб номінації кваліфікованих претендентів за федеральною програмою у рамках системи подання заяв на імміграцію Express Entry. Перевага буде надана тим кандидатам, які мають родинні зв'язки в Манітобі та чоловіка/дружину з високою кваліфікацією, підготовкою та хорошим знанням мови, щоб також швидко влаштуватися на роботу.

Програма Skilled Worker Overseas Stream (SWO) працюватимеме двома напрямами:

  • Manitoba Express Entry Pathway
  • Human Capital Pathway

 Manitoba Express Entry Pathway можуть скористатися кандидати високого рівня кваліфікації, підготовки та досвіду за фахом, що включений в опублікований Манітобою Перелік професій, які мають попит у провінції. Такі кандидати повинні мати близькі родинні зв'язки в Манітобі. Також цей спосіб імміграції можуть використати претенденти за іншими програмами MPNP, якщо вони відповідають критеріям Express Entry та мають зареєстрований профіль Express Entry.

Human Capital Pathway націлена на іноземних кваліфікованих спеціалістів у напрямках, що відповідають опублікованому Манітобою Переліку професій, які мають попит у провінції. Такі претенденти повинні показати високий потенціал на місцевому ринку праці та знайти роботу одразу після прибуття в Манітобу.

Оновлена програма Skilled Worker Overseas Stream (SWO) надає можливість іммігрувати таким претендентам, які можуть показати свій зв'язок з Манітобою за допомогою:

    • підтримки членів сім'ї або друзів;
    • освіти або трудового досвіду, отриманого раніше в провінції; або
    • отримали від MPNP Запрошення на участь у програмі (Invitation to Apply), що проводиться в рамках Стратегічної ініціативи з найму (Strategic Recruitment Initiatives).

Для того, щоб задовільнити вимоги програми, заявники на імміграцію повинні відповідати мінімальним критеріям програми та отримати мінімум 60 балів для номінації за програмою.

Manitoba Express Entry Pathway

Критерії відбору та мінімальні вимоги програми

  1. Express Entry

Необхідно мати зараєстрований та дійсний Express Entry профіль та Job Seeker Validation Code.

  1. Досвід роботи

Мінімум 6 місяців за фахом з Переліку професій, які мають попит у провінції (In-demand Occupations list) та подати заповнений Кар'єрний План.

  1. Рівень знання офіційних мов

Мінімальний рівень знання офіційної мови залежить від застосованого розділу Національного класифікатору професій (NOC):

  • Мінімум CLB/NCLC 7 (деталі тут>>) для професій з NOC 0 або A
  • Мінімум CLB/NCLC 6 для NOC B.
  1. Освіта

Завершене навчання за однією програмою вищої освіти тривалістю не менше одного року (канадський еквівалент).

Якщо посада вимагає отримання ліцензії або сертифікату, заявник на імміграцію повинен пройти професійну атестацію та/або підтвердити кваліфікацію в регулюючому органі.

  1. Вік

Мінімальний вік на момент подачі заявки – 18 років.

  1. Спроможність адаптуватися

Заявник на імміграцію повинен довести спроможність і бажання жити та економічно влаштуватися в Манітобі;

ТА

Може підтвердити підтримку близького друга або родича, який проживає в Манітобі не менше одного року;

АБО

Отримав від MPNP Запрошення на участь у програмі (Invitation to Apply).

  1. Наявність фінансів

Ви маєте показати наявність достатньої кількості коштів еквівалентних Мінімальному рівню забезпеченості (Low Income Cut-Off – LICO) для фінансування потреб протягом шести місяців.

Human Capital Pathway

Критерії відбору та мінімальні вимоги програми

  1. Досвід роботи

Для отримання Expression of Interest та оцінки балів треба довести наявність досвіду роботи на повну зайнятость протягом не менше шести місяців.

Мінімальний рівень балів не встановлюється, але нуль балів надаються кандидатам, у яких досвід роботи складає менше ніж один рік.

Досвід роботи заявника повинен бути за фахом з Переліку професій, які мають попит (In-demand Occupations list).

Подати заповнений Кар'єрний План.

  1. Рівень знання офіційних мов

Мінімальний рівень знання офіційної мови залежить від застосованого розділу Національного класифікатору професій (NOC):

  • Мінімум CLB/NCLC 7 (деталі тут>>) для регульованих професій;
  • Мінімум CLB/NCLC 6 для Сompulsory Trades:
  • Мінімум CLB/NCLC 5 для усіх інших професій NOC 0, A, або B

Бали надаються і за володіння другою офіційною мовою на рівні мінімум CLB/NCLC 5.

  1. Освіта

Заявник на імміграцію повинен завершити навчання за однією програмою вищої освіти тривалістю не менше одного року (канадський еквівалент).

Якщо посада вимагає отримання ліцензії або сертифікату, заявник на імміграцію повинен пройти професійну атестацію та/або підтвердити кваліфікацію в регулюючому органі.

  1. Спроможність адаптуватися

Заявник на імміграцію повинен довести спроможність і бажання жити та економічно влаштуватися в Манітобі;

ТА

Можете підтвердити підтримку близького родича, який проживає в Манітобі не менше одного року;

АБО

Завершили навчання в вищому закладі Манітоби протягом попередніх п'яти років;

АБО

Отримали досвід роботи в Манітобі протягом попередніх п'яти років;

АБО

Отримали від MPNP Запрошення на участь у програмі (Invitation to Apply).

Заявник на імміграцію може також отримати додаткові бали за спроможність адаптуватися, якщо його/її чоловік/дружина або партнер в цивільному шлюбі має вищу освіту зі ступенем бакалавр та вище і володіє офіційною мовою на рівні не нижче CLB/NCLC 5.

  1. Вік

Мінімальний вік заявника на імміграцію повинен бути не менше 18 років на момент подачі заяви на імміграцію; максимальний вік не встановлений, але претендентам з віком більше 45 років бали не присвоюються.

  1. Наявність фінансів

Заявник на імміграцію повинен довести наявність достатньої кількості коштів еквівалентних Мінімальному рівню забезпеченості (Low Income Cut-Off – LICO) для фінансування власних потреб протягом шести місяців.

Дата початку дії нових правил за програмою Skilled Worker Overseas Stream – Manitoba Express Entry Pathway – січень 2018 року.

Початок видачі Expression of Interest за програмою Skilled Worker Overseas Stream – Manitoba Express Entry Pathway – січень 2018 року.

Джерело>>