Віза тимчасового резидента
Temporary Resident Visa (TRV)

Для тих, хто хоче іммігрувати в Канаду або поїхати до Канади на навчання у мовну школу, в коледж або університет, отримати дозвіл на навчання або роботу, відвідати родичів чи друзів, компанія “Canada4u” надає консультаційні послуги щодо процедури подання документів для отримання віз, а також допомагає оформлювати документи та вивчати мови (французьку та англійську) для успішного проходження імміграційного процесу.

В компанію “Canada4u” зазвичай звертаються клієнти, які не мають часу займатися процесом отримання візи в Канаду. Адже для цього необхідно знайти бюро перекладів, нотаріуса для посвідчення оригіналів документів та перекладів, заповнити безліч анкет. Додайте до цього кропіткого процесу пошук школи іноземних мов, де ви зможете вивчати фрацузьку чи англійську, готуватися до мовних іспитів IELTS, TOEFL, GMAT, TEFaQ, TEF, TCF, DELF, DALF. Чи стане у вас на це все часу? Для економії вашого часу та зусиль компанія “Canada4u” надає комплексні послуги з: 

  • оформлення документів для отримання будь-якого типу віз в Канаду;
  • перекладу документів на французьку та англійську мови;
  • нотаріального засвідчення оригіналів документів;
  • нотаріального засвідчення перекладів документів;
  • заповнення анкет для отримання будь-якого типу віз в Канаду;
  • консультацій щодо обрання правильного типу візи;
  • консультацій з імміграції в Канаду;
  • консультацій з вибору мовної школи, коледжу або університету у Канаді;
  • реєстрації на навчання у мовних школах, коледжах, університетах Канади;
  • підбору курсів навчання у мовних школах, коледжах, університетах Канади;
  • консультацій з питань підготовки та здачі мовних іспитів IELTS, TOEFL, GMAT, TEFaQ, TEF, TCF, DELF, DALF.

Що таке Віза Тимчасового Резидента / Temporary Resident Visa / Visa de Résident Temporaire?

Кому і навіщо потрібна віза TRV?

Віза Тимчасового Резидента / Temporary Resident Visa / Visa de Résident Temporaire – це офіційний документ, що видається Візовим Бюро Канади (Canadian visa office). Віза ставиться у вашому паспорті і означає, що ви відповідаєте вимогам тимчасового резидента Канади (відвідувача, студента чи працівника).

Така віза необхідна особам, які не є громадянами Канади чи постійними жителями Канади, і яким легально дозволено в’їзд до цієї країни з метою:

  • відвідати Канаду на канікулах (у відпустці);
  • відвідати родичів, друзів;
  • здійснити ділову поїздку;
  • навчання, але на період не довше 6 місяців.

Такі відвідувачі обмежені у часі перебування в Канаді та підпадають під певні правила / умови.

Увага! Ви повинні отримати Візу Тимчасового Резидента / Temporary Resident Visa / Visa de Résident Temporaire до від’їзду, її не можна отримати після прибуття у Канаду.

Як отримати візу TRV?

Щоб отримати Візу Тимчасового Резидента / Temporary Resident Visa / Visa de Résident Temporaire, ви повинні

  • довести, що залишите Канаду по закінченню строку дії візи;
  • довести, що маєте достатньо коштів для перебування у Канаді для вас та вашої родини і для повернення додому;
  • не мати наміру навчатися чи працювати у Канаді при відсутності дозволу на це;
  • не мати судимостей;
  • не викликати підозр у Служб безпеки Канади;
  • надати будь-які додаткові документи за запитом;
  • бути здоровим (за вимоги пройти медичне обстеження).

Члени родини мають подавати заяву на отримання візи окремо?

Члени родини, що також хочуть відвідати Канаду, мають від свого імені заповнити заяви на тимчасове перебування в Канаді.

Ваш чоловік/дружина та діти повинні також відповідати усім вищеописаним вимогам для тимчасового перебування у Канаді.

Якщо члени вашої родини хочуть приїхати в Канаду пізніше за вас, вони повинні окремо подати запит на отримання візи.

Чи можете ви навчатися впродовж перебування у Канаді?

Тимчасовий резидент без дозволу на навчання має право взяти участь у навчальній програмі, що не перевищує 6 місяців.

 Який процес отримання візи TRV?

Процес отримання Візи Тимчасового Резидента / Temporary Resident Visa / Visa de Résident Temporaire складається з таких кроків:

Крок 1. Зібрати необхідні документи

Перелік необхідних документів ви можете знайти тут.

Візове Бюро вашої країни може попросити вас надати додаткові документи.

Додаткові документи при відвіданні друзів чи родини це: 

  • запрошення від приймаючої сторони у Канаді;
  • довідка з місця роботи з інформацією щодо посади, терміну працевлаштування, зарплати, відпустки для даної подорожі в Канаду;
  • документи, що засвідчують наявність зв’язків з вашою рідною країною (свідоцтво про одруження, свідоцтва про народження дітей, документи про володіння приватним майном, тощо).

Додаткові документи для бізнес подорожі:

  • лист-запрошення від канадської компанії, оформлений на її офіційному бланку, що містить повну контактну інформацію, включаючи адресу, номер телефону, факс, ім'я контактної особи. У цьому документі повинна міститися інформація про види діяльності канадської компанії, яка вас запрошує, та її попередні ділові стосунки з українськими організаціями. Також в листі повинна бути викладена мета візиту до Канади;
  • довідка з місця роботи з інформацією щодо посади, терміну працевлаштування, зарплати, відпустки для даної подорожі в Канаду. Якщо ви їдете з чоловіком/дружиною, то він/вона повинні надати таку ж довідку з роботи;
  • документи, що свідчать про достовірність існування бізнесу в Україні (ліцензії, митні документи, балансові звіти, брошури про компанію та її діяльність тощо);
  • документи, що засвідчують наявність зв’язків з вашою рідною країною (свідоцтво про одруження, свідоцтва про народження дітей, документи про володіння приватним майном, тощо).

Додаткові документи для туристичної подорожі до Канади:

  • план подорожі, включаючи бронювання готелів;
  • документ, що підтверджує наявність у вас достатньої кількості грошей для даної мандрівки;
  • довідка з місця роботи з інформацією про посаду, термін працевлаштування, зарплату, відпустку для поїздки в Канаду. Якщо ви їдете з чоловіком/дружиною, він/вона повинні надати таку ж довідку з роботи;
  • документи, що засвідчують наявність зв’язків з вашою рідною країною (свідоцтво про одруження, свідоцтва про народження дітей, документи про володіння приватним майном, тощо).

NB! Наведений список документів є обов’язковим для отримання візи на тимчасове перебування у Канаді. Наголошуємо, що ми не радимо обмежитися тільки вищезазначеними документами. Щоби підвищити ваші шанси на отримання візи, запишіться на консультацію в компанії “Canada4u” для отримання рекомендацій з підготовки повного пакету документів для отримання візи на тимчасове перебування у Канаді.

Переклад документів

Щоб отримати візу в Канаду, до вашого пакету анкет потрібно подати документи з офіційним перекладом на англійську або французьку мови. У деяких випадках переклад документів повинен бути засвідчений нотаріально.

NB! За детальною консультацією щодо супроводжувальних документів, їх перекладу на англійську та французьку мови, звертайтеся до компанії “Canada4u”.

Крок 2. Заповнити необхідні документи

Переліки форм, які мають бути заповнені та подані на отримання візи>>>

Увага! Вас можуть попросити у візовому бюро вашої країни заповнити додаткові документи.

Інструкції із заповнення усіх форм>>>

Крок 3. Оплата послуг

Ви маєте сплатити обов’язкові збори за розгляд вашої справи.

Загальна інформація про оплату знаходиться тут>>>

Навіть якщо вам відмовили у надання візи, кошти не повертаються. Ви маєте вносити плату за кожну особу, що супроводжує вас до Канади.

Крок 4. Подати заяву

Заяви на візу подаються онлайн або через Візовий Центр Канади>>>

Крок 5. Розгляд Вашої заяви

Ваша заява детально розглядатиметься і за потреби вам запросять на інтерв’ю. 
Якщо вам буде відмолвено у візі, вам повернуть документи і паспорт з поясненням причини відмови.

Чинники, що можуть уповільнити процес розгляду вашої заяви:

  • нечіткі фотокопії документів;
  • відсутність офіційного перекладу документів на англійську чи французьку мову;
  • незадовільний стан Вашого здоров’я;
  • проблеми з законом.