«Вчись, щоб іммігрувати / Study to immigrate»

Дозвіл на навчання у Канаді
Study permit in Canada

Що робити, якщо вам хочеться поїхати до Канади швидко, а імміграційний процес триває не менше 1.5 років? (Читайте про тривалість еміграції в статті «Від рішення іммігрувати в Канаду до ПМЖ: скільки триває еміграція?» 

А що робити, якщо в Канаду хочеться, але в системі підрахунку імміграційних балів у вас їх катастрофічно мало, і ви не можете іммігрувати по жодній із програм? Вихід є: навчання в Канаді з подальшою імміграцією.

Імміграція в Канаду через навчання включає в себе:

1. Вступ до канадського навчального закладу (коледжу чи університету)

Вступ до ВНЗ Канади – це окремий поетапний процес. Інструкція про те, як вступити до коледжу або університету в Канаді тут. (ccылка на статью новую, которая будет предоставлена 18-19/06/2018)

2. Навчання у ВНЗ Канади та його закінчення.

Після вступу до канадського коледжу чи університету, отримання Study permit і візи тимчасового резидента (Temporary Resident Visa), перед вами стоїть завдання завершити навчання і отримати диплом. Адже тільки після отримання диплома ви зможете залишитися в Канаді з можливістю офіційного працевлаштування, подавши документи на отримання так званого Post-graduation work permit – Дозволу на роботу після навчання. Все про Post-graduation work permit ви можете дізнатися тут

3. Подача заяви на імміграцію після навчання в Канаді.

Ви можете подати заяву на імміграцію в Канаду після навчання, якщо ви задовольняєте умовам однієї з «Програм імміграції» , яка включає в себе навчання як один з компонентів (умов) імміграційного процесу.

Імміграція в Канаду через навчання не означає, що потенційний студент-іммігрант може обрати будь-який ВНЗ і спеціальність. Вибір навчальних закладів, програм навчання та спеціальностей в Канаді може бути дуже обмеженим, і це обмеження пов'язане з наступними факторами:

  • Заявник, який бажає залишитися в Канаді після навчання і мати можливість подати документи на імміграцію, може вступати тільки до ВНЗ, що має статус Акредитованого Навчального Закладу (Designated Learning Institution). 
  • Якщо заявник бажає залишитися в будь-якій із провінцій для проходження імміграційного процесу цієї провінції, в більшості випадків, він повинен обирати ВНЗ саме в цій провінції.
  • Вибір програми навчання (спеціальності) повинен бути логічним і пов'язаним з досвідом роботи або попереднім навчанням заявника. Наприклад, якщо ви - український музикант, який хоче вивчати авіацію, ви гарантовано отримаєте відмову в отриманні студентської візи, продиктовану відсутністю логіки вибору спеціальності.
  • Тривалість програми навчання також має значення і буде безпосередньо впливати на:

а) можливість отримання і термін дії Post-graduation Work Permit (Дозвіл на роботу в Канаді після закінчення навчання);

б) отримання імміграційних балів за закінчену програму навчання в Comprehensive Ranking System в Express Entry;

в) можливість подати заяву на імміграцію за програмою Canadian Experience Class

Найпоширеніші запитання:

Чи можу я працювати під час навчання?

Так, робота під час навчання в Канаді можлива без наявності work permit – дозволу на роботу.

З 1 червня 2014 року full-time студенти, які мають дійсний Study Permit – дозвіл на навчання і Social Insurance Number (SIN) – номер соціального страхування, можуть працювати 20 годин на тиждень під час навчання і full-time під час канікул. Працювати можна Оn campus або Оff campus.

На відміну від роботи Off campus, Оn campus - це робота виключно на території навчального закладу (факультет, студентська організація, приватна діяльність в рамках навчального закладу).

Ви можете працювати on-campus без дозволу на роботу, якщо:

  • ви навчаєтеся full-time в коледжі або університеті або CEGEP (Квебек);
  • ви навчаєтеся в приватному навчальному закладі провінції Квебек рівня коледжу, яке отримує не менше 50% державного фінансування;
  • ви навчаєтеся в приватному навчальному закладі Канади, яке видає дипломи державного зразка.

Для того, щоб працювати без дозволу на роботу Off campus, ви повинні вчитися full-time в навчальному закладі, що належать до Акредитованих Навчальних Закладів (Designated Learning Institution)

Ви не можете працювати Off campus, якщо:

  • ви навчаєтеся на курсах англійської або французької як другої мови;
  • відвідуєте підготовчі курси для вступу на програму навчання;
  • є студентом по обміну.

Чи можу я виїхати в Канаду на навчання, щоб моя сім'я (чоловік / дружина і діти) мене супроводжували?

Можете. Ви як студент отримаєте Study Permit – дозвіл на навчання (студентська віза), ваш чоловік / дружина їде з Open Work Permit – відкритий дозвіл на роботу (без job offer - пропозиції про роботу), а ваші діти – з TRV (Temporary Resident Visa) – віза тимчасового резидента і Study Permit (студентська віза). Консультанти «Canada4u» підкажуть, як не розлучатися з родиною на період навчання!

Записатися на консультацію і дізнатися про послуги «Canada4u» можна тут

Оцінити шанси на імміграцію в Канаду можна в розділі “Оцінка шансів”

Корисна інформація? Розкажіть про це іншим!