Провінційна програма імміграції до Канади
Provincial Nominee Programs

Імміграція до Нової Шотландії / Nova Scotia

Програма відбору кандидатів на імміграцію провінції Нова Шотландія / Nova Scotia Provincial Nominee Program – NSNP

Ви можете емігрувати до провінції Нова Шотландія, Канада, якщо ви володієте необхідними професійними навичками та досвідом, які відповідають критеріям відбору одного з напрямків імміграції по програмі Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP).

Програма Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP) пропонує такі напрямки еміграції в Канаду:

  • Лікар (Physician)
  • Підприємець (Entrepreneur)
  • Іноземний випускник підприємець (International Graduate Entrepreneur)
  • Кваліфікований робітник (Skilled Worker)
  • Nova Scotia Demand: Express Entry – для спеціалістів деяких професій
  • Nova Scotia Experience: Express Entry – для осіб з досвідом роботи в Нової Шотландії

Етапи еміграційного процесу в провінцію Нова Шотландія

  1. Процес еміграції в провінцію Нова Шотландія за програмою Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP) залежить від обраного напрямку еміграції.
  2. Чекайте на відкриття напрямку імміграції за програмою Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP)  – слідкуйте за офіційною інформацією на офіційному сайті з еміграції в Нову Шотландію.
  3. Подайте заяву на імміграцію. Термін розгляду справи провінцією – 3 місяці або більше.
  4. Отримайте сертифікат номінації від провінції Нова Шотландія.
  5. Подайте документи для отримання ПМП в Канаді (статусу постійних мешканців Канади) протягом 6 місяців від дати отримання номінації провінції.

Лікар (Physician)

Напрямок Physician Stream допомагає органам охорони здоров’я Нової Шотландії – Службі охорони здоров’я Нової Шотландії (NSHA) та Центру Здоров’я Ісаака Волтон Кіллама (IWK) наймати лікарів загальної практики, сімейних лікарів та вузьких спеціалістів для роботи в Новій Шотландії. Цей напрямок сприяє NSHA та IWK у наборі та підтримці лікарів, яких не вистачає серед постійних резидентів або громадян Канади, при влаштуванні їх на кваліфіковані посади.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Лікар (Physician)

Напрямок Physician Stream відкрито тільки для лікарів загальної практики і сімейних лікарів (код Національного Класифікатора Професій Канади NOC 3112) та вузьких медичних спеціалістів (NOC 3111), які мають офіційне підтвердження про можливість працевлаштування від Служби охорони здоров’я Нової Шотландії (Nova Scotia Health Authority) або Центру Здоров’я IWK.

Можливість працевлаштування повинна бути офіційно оформлена на бланку NSHA або IWK та має містити наступне:

  • дату та підпис уповноваженої особи NSHA або IWK з найму лікарів;
  • дату та підпис кандидата, який погоджується працевлаштуватися;
  • вказівку на наявність права отримати ліцензію від Коледжу лікарів та хірургів Нової Шотландії;
  • відповідність кандидата критеріям, встановленим NSHA та IWK, для отримання привілеїв та необхідних документів.

Підприємець (Entrepreneur)

Напрямок Entrepreneur Stream створений для досвідчених власників бізнесу або управлінців вищої ланки, які мають бажання жити в Новій Шотландії. Вони повинні розпочати новий бізнес або придбати існуючий бізнес та щоденно безпосередньо управляти цим бізнесом. Після завершення першого року роботи бізнесу, підприємець може бути номінований на отримання статусу постійного резидента Канади. Заяви на імміграцію за цим напрямком подаються тільки за запрошенням імміграційних органів.  

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Підприємець (Entrepreneur)

Щоб подати документи за напрямком Entrepreneur у програмі Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP), вам необхідно:

  • бути віком від 21 років та старше;
  • мати бажання постійно жити в Новій Шотландії, володіти та активно керувати бізнесом в провінції;
  • мати статки вартістю не менше 600 000 канадських доларів;
  • мати можливість інвестувати власні кошти у сумі від 150 000 канадських доларів для заснування бізнесу в Новій Шотландії;
  • мати принаймні 3 роки досвіду активного управління та володіння власним бізнесом (з часткою володіння мінімум 1/3) або мати досвід роботи керівником вищої ланки від 5 років;
  • підтвердити рівень 5 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLB) знання мови: англійської (IELTS) чи французької (TEF) у говорінні, прослуховуванні, читанні та письмі;
  • заповнити заяву "Вираження зацікавленості" (Expression of Interest) oнлайн;
  • отримати Запрошення подати заяву від Імміграційного офісу Нової Шотландії.

Іноземний випускник підприємець (International Graduate Entrepreneur)

Напрямок International Graduate Entrepreneur Stream призначений для випускників, які нещодавно закінчили університет Нової Шотландії або Громадський коледжу Нової Шотландії (Nova Scotia Community College). Вони вже повинні розпочати або придбати бізнес у Новій Шотландії та керувати ним принаймні один рік. Якщо їх наміром є влаштуватися в Новій Шотландії, випускник може бути номінований на статус постійного резидента Канади. Заяви на імміграцію за цим напрямком подаються тільки за  запрошенням імміграційних органів.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Іноземний випускник підприємець (International Graduate Entrepreneur)

Щоб подати документи за напрямком International Graduate Entrepreneur за програмою Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP), вам необхідно:

  • мати бажання постійно жити в Новій Шотландії, володіти та активно керувати бізнесом в Новій Шотландії;
  • мати принаймні один рік досвіду володіння та безпосереднього керування своїм бізнесом в Новій Шотландії (з часткою володіння не менше 100%);
  • отримати освітню ступінь або диплом після завершення навчання в університеті Нової Шотландії або Громадському коледжі Нової Шотландії (Nova Scotia Community College) на денній очній навчальній програмі тривалістю не менше 2 академічних років;
  • мати дійсний дозвіл на роботу після завершення навчання;
  • підтвердити рівень 7 за Канадською Шкалою Оцінювання знання мов (CLB): з англійської (IELTS) чи французької (TEF) у говорінні, прослуховуванні, читанні та письмі;
  • заповнити заяву "Вираження зацікавленості" (Expression of Interest) oнлайн;
  • отримати Запрошення подати заяву від Імміграційного офісу Нової Шотландії.

Кваліфікований робітник (Skilled Worker)

Напрямок Skilled Worker Stream допомагає роботодавцям наймати іноземних студентів випускників, які нещодавно закінчили навчання, та іноземних робітників з кваліфікацією, яка користується попитом в Новій Шотландії. Іноземних робітників можна приймати тільки на такі вакансії, які роботодавцю не вдається заповнити за рахунок постійних резидентів та громадян Канади.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Кваліфікований робітник (Skilled Worker)

Щоб подати документи за напрямком Skilled Worker по програмі Nova Scotia Provincial Nominee Program (NSNP), вам необхідно:

  • мати пропозицію на постійну роботу на умовах повної зайнятості від роботодавця з Нової Шотландії;
  • мати 1 рік досвіду, пов’язаного з роботою (робітники середньої та низької кваліфікації повинні мати шість місяців досвіду роботи);
  • мати вік 21 – 55 років;
  • мати атестат про повну середню освіту;
  • мати відповідну підготовку, кваліфікацію та/або акредитацію для роботи;
  • довести, що ваші мовні навички відповідають рівню 5 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLB). Цього рівня достатньо, якщо вашою першою мовою є англійська (IELTS) чи французька (TEF). Напівкваліфікованим та низько кваліфікованим робітникам треба надати результати тесту IELTS або TEF, які відповідають рівню 4 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLB) навіть якщо їх першою мовою є англійська чи французька;
  • довести наявність достатніх фінансових ресурсів, щоб успішно влаштуватися в Новій Шотландії.

Nova Scotia Demand: Express Entry

За напрямком іміграції Nova Scotia Demand: Express Entry відбираються висококваліфіковані особи, які мають бажання постійно жити в Новій Шотландії. Розглядаються ті заявники, які мають високі шанси знайти роботу на ринку праці Нової Шотландії у найкоротший термін.

Імміграційний офіс Нової Шотландії залишає за собою право відбирати професіоналів тільки за деякими видами професійних занять, в залежності від поточних потреб ринку праці.

Заяви на імміграцію приймаються тільки в онлайн режимі.

  • Категорія А (для заявників з пропозицією про роботу / job offer) залишається відкритою.
  • Категорія В (для заявників з досвідом роботи у відповідній області) буде відкриватися та закриватися  протягом року. Контроль обсягу набору заявників на імміграцію у програму дозволяє обробляти заявки на імміграцію більш ефективним шляхом.

Слідкуйте за оновленнями на офіційному сайті з імміграції Nova Scotia Provincial Nominee Program – NSNP, щоб не пропустити відкриття програми NSNP за напрямком Nova Scotia Demand: Express Entry.

Категорія В у даний момент закрита для прийому заяв на імміграцію.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Nova Scotia Demand: Express Entry

Щоб подати документи за Категорією А, вам необхідно:

  • зареєструватися в системі Express Entry  Відомства Канади з Імміграції,Біженців та Громадянства;
  • набрати від 67 балів у шести факторах відбору ;
  • мати пропозицію про роботу від місцевого роботодавця Нової Шотландії на умовах повної кваліфікованої зайнятості з терміном контракту від одного року з моменту отримання візи постійного резидента. Для того, щоб пропозиція про роботу була прийнята Express Entry та відбулося нарахування балів, роботодавцю, як правило, необхідно отримати Оцінку впливу на ринок праці (LMIA) в органах Зайнятості та соціального розвитку Канади (ESDC).
  • мати 1 рік досвіду за кваліфікацією, що пов’язана з роботою;
  • мати канадський атестат про повну середню освіту або його еквівалент;
  • довести своє знання англійської (IELTS) чи французької мови (TEF) на рівні 7 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLB);
  • довести наявність достатніх фінансових ресурсів, щоб успішно влаштуватися в Новій Шотландії.

Щоб подати документи за Категорією В, вам необхідно:

  • зареєструватися в системі Express Entry Відомства Канади з Імміграції, Біженців та Громадянства;
  • набрати від 67 балів у шести факторах відбору ;
  • мати 1 рік досвіду за кваліфікацією в одній з актуальних професій, що розглядає програма імміграції;
  • мати канадський атестат про повну середню освіту або його еквівалент;
  • довести своє знання англійської (IELTS) чи французької мови (TEF) на рівні 7 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLB);
  • довести наявність достатніх фінансових ресурсів, щоб успішно влаштуватися в Новій Шотландії.

Nova Scotia Experience: Express Entry

У напрямок іміграції Nova Scotia Experience: Express Entry відбираються висококваліфіковані особи, які мають бажання постійно жити в Новій Шотландії. Заявники повинні мати не менше одного року досвіду роботи в Новій Шотландії у професії, що вимагає високої кваліфікації.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ЗА НАПРЯМКОМ Nova Scotia Experience: Express Entry

Щоб подати документи за напрямком Nova Scotia Experience: Express Entry,  вам необхідно:

  • мати принаймні 1 рік досвіду роботи на території Нової Шотландії;
  • мати вік від 21 до 55 років;
  • мати канадський атестат про повну середню освіту або його еквівалент;
  • довести свій рівень володіння англійською чи французькою мовою за  Канадською Шкалою Оцінювання (CLB). Для роботи на кваліфікованих посадах з рівня '0' та 'А' Національного Класифікатора професій Канади (NOC) вам необхідно довести рівень 7 за Канадською Шкалою Оцінювання (CLВ). Для роботи на посадах з групи 'B' NOC вам необхідно довести рівень 5 CLB;
  • зареєструвати свій профайл в системі Express Entry  Відомства Канади з Імміграції, Біженців та Громадянства.

Джерело>>

Корисна інформація? Розкажіть про це іншим!